menu

Nog 31 dagen!

22uren0minuten23seconden

Nieuws

Informatie

Seniorenmiddag

woensdag
26 juni 2024

Seniorenmiddag
vanaf 14:30u

Bekijk de
hele agenda
Niet roken - niet drinken

niet roken - niet drinken

In de Tente wordt niet gerookt

Lees alle huisregels
Meld je aan als vrijwilliger

Meld je
ook aan
als
vrijwilliger!

Lees meer
Dirigent Carl Wittrock reikt hoogste prijzen Allegorische Optocht uit

Dirigent Carl Wittrock reikt hoogste prijzen Allegorische Optocht uit

21 juni 2016

Carl Wittrock werd in 1966 in Goor geboren. Zijn muzikale carrière begon hij op de muziekschool van Goor waar hij viool en klarinet studeerde. Hij vervolgde de opleiding aan het conservatorium in Enschede waar hij afstudeerde in de vakken Schoolmuziek (1990), Orkestdirektie DM (1991) en Orkestdirektie UM (1993). Na deze opleiding volgde hij diverse nationale- en internationale dirigentencursussen. Sinds 1984 dirigeert hij diverse orkesten en daarnaast is hij muziekdocent aan de Scholengemeenschap Twickel te Hengelo. De eerste composities dateren van 1985 en zijn vooral jeugdorkestwerkjes voor zijn eigen orkesten. Het eerste ‘serieuze’ werk Antarctica uit 1989 werd enthousiast ontvangen. Vanaf dat moment zijn er vele composities ontstaan, van concertwerken voor de hogere divisies tot educatief materiaal voor jeugdorkest. Hij werd op 28 juni 2014 benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau door commissaris van de koning Ank Bijleveld tijdens de Reunie- en Familiemiddag tijdens het Schoolfeest op de zaterdagmiddag (zie foto). Wittrock voert daar, evenals dit jaar op 25 juni, al jaren de scepter.

Wittrock over zichzelf: "Bij elke compositie zoek ik weer naar iets wat de musici en de luisteraar kan boeien. Inspiratie vind ik belangrijker dan vernieuwend willen zijn".

Hij reikt de hoogste prijzen uit bij de prijsuitreiking van de Allegorische Optocht, zondag 26 juni vanaf half 8 in de Tente.