Seniorentocht 2015

School- & Volksfeest Goor

DSC00069

Seniorentocht 2015

Deze Seniorentocht was van te voren aangekondigd als een verrassingstocht en dat was het ook.  Alleen al door de grote belangstelling van zo’n 350 senioren moest er een bus extra ingezet worden, normaal zeven en nu acht bussen. De rit voerde via Lochem en Zutphen naar het pittoreske Doesburg en vandaar naar De IJsselhoeve. De verrassing was dat de Seniorentocht vanuit deze horecagelegenheid werd vervolgd en er ook weer terug kwam. De koffie-, lunch- en dinerstop werden dus in De IJsselhoeve geregeld. Twee toertochten stonden vervolgens op het programma, de ene ging over de Posbank en de andere was een kastelenroute in de omgeving van Vorden. De deelnemers waren verrast en konden dit bijzonder waarderen.

Er werden ook drie senioren in het zonnetje gezet, omdat ze voor de 25ste keer deelnamen aan de Tocht: mevrouw Alkema (86), mevrouw Janssen (86), mevrouw Hammer en de heer Haverkate (88). Waardering was er ook voor “ De Jantjes Show”, die niet alleen onvervalste Amsterdamse liederen ten gehore gaven, maar ook repertoire uit het Schaep met de vijf poten vertolkten, dit allemaal in bijpassende kledij.

Tot slot kregen de Senioren het “Schoolfeestcadeau”. Dit jaar was dat een kubusvormige houder met papieren en een pen en uiteraard voorzien van het Schoolfeestlogo van het Schoolfeest. Ook kreeg men een wafel van De IJsselhoeve mee naar huis. De foto’s die tijdens de Seniorentocht zijn gemaakt zijn hier te bekijken.

Tijdens de Tocht is een van de senioren onwel geworden en overgebracht naar het ziekenhuis. Na afloop van de Seniorentocht bereikte ons het trieste bericht dat zij later die avond helaas was overleden. De Schoolfeestorganisatie betuigt haar deelneming aan de nabestaanden met dit verlies.